Rooms apartments Boskovic

za ugodan boravak u Crnoj Gori

krevet & doručak

Budva, Crna Gora 24.14 °C 18.97 °C

Budva

Smještaj:

Hoteli visoke kategorije će svojom all inclusive ponudom omogućiti potpuno prepuštanje čarima budvanskog primorja. Apartmani i sobe visoke kategorije, ljubazno i poslovno osoblje, dobra hrana, wellness centri i teretane, tereni za tenis, saloni za uljepšavanje, zdravstvene službe i ostali servisi na raspolaganju su za ugodno ispunjavanje slobodnog vremena. Smješteni su duž cijele obale budvanske opštine i rangirani po standardima svjetskih turističkih organizacija.

Različiti vidovi privatnog smještaja kvalitetom ne zaostaju za hotelskim, a daju veću mogućnost u samostalnom otkrivanju obale. Ne treba zanemariti ni mogućnosti boravka u kućama autentične mediteranske arhitekture, ili boravak u nekom od kampova.

Plaže:

Budvansku rivijeru čini 17 pješčanih plaža i bezbroj uvala koje karakterišu obalu: od Buljarice, preko čuvenih paštrovskih plaža Drobnog pijeska, Reževića, Sv. Stefana, Kraljeve i Kraljičine plaže, Kamenova, Bečićke plaže; od gradskih plaža, pa do plaža ostrva «Sv. Nikola», Jaza, Trstenova i Platamuna. Neke od njih su, poput «Mogrena», nosioci međunarodnog priznanja «Plava zastavica». Obezbijeđeni su i obilasci plaža lokalnim brodićima ili prevozom.

Aktivni odmor:

Upravljajte paraglajdom ili izaberite vožnju drugim prigodnim letjelicama nad zalivom. Odaberite mini-krstarenje uz mogućnost ostanka na nekoj od plaža, a preporučujemo i ronilačke aktivnosti uz iskusne instruktore. Uputite se u tajne ribolovskog zanata i osjetiti svoj «Big game». Možete odabrati neki od terena za odbojku, mali fudbal, tenis i stoni-tenis koji se nalaze uz samu obalu, naučiti osnove starog primorskog sporta boćanja, ali se i okušati u ekstremnijim poduhvatima kakvi su skijanje na vodi, dostupno i u večernjim terminima, ili bandži-džamping. Iznajmljivanje bicikala je takođe dio svakodnevne ponude, šetačke staze su skoro u svakom dijelu budvanske rivijere.

Hrana:

Nesvakidašnja jela od ribe ili morskih plodova po preporuci majstora ili sopstvenom izboru, ali i tradicionalni crnogorski specijaliteti, italijanske paste i pice, specijaliteti Kine i Orjenta, samo su dio ponude brojnih restorana do kojih je lako doći, a koji rade do kasno u noć. U ponudi je i veliki izbor autohtonih crnogorskih vina i domaćih žestina, lozovač i sangrije, koje sa obično služe kao pića dobrodošlice, a prave se po drevnoj recepturi i tehnologiji.

Na zelenoj pijaci ćete, pored svježeg voća i povrća, pronaći i masline, i pršut, i sir iz ulja i suve smokve, i domaću lozovaču, riječju sve ono što kuhinju ovog podneblja čini specifičnom. Na rivi možete da vidite šta se sve nudi kod lokalnih trgovaca ribom, koji će Vas i naučiti kako se čiste i spremaju različite vrste ribe i morskih plodova.

Zabava:

Posjetite neku od diskoteka smještenih na budvanskom šetalištu, ili gradske diskoteke «Trokadero» i «Hot cherry». Neizostavan je i obilazak nekog od starogradski otvorenih kafića gdje se pleše na ulicama do kasno u noć. Ljubitelji večeri uz svijeće, evergreen i zvuke mora u skoro svakom od restorana, hotelskih terasa i barova mogu iznaći svoj kutak. Možete isprobati kockarsku sreću u nekom od gradskih i hotelskih kazina.

U proljeće prisustvujte velikom budvanskom karnevalu, a početkom oktobra fešti «Dan širuna», na kojoj se riba sprema «na gradele» i uz domaće vino i zabavu nudi posjetiocima.

Shopping:

Svratite u neki od dobro opremljenih i ukusno uređenih butika ili prodavnica gdje ćete naći kolekcije svjetskih dizajnera, ali i unikatne, umjetnički osmišljene i Mediteranom nadahnute suvenire.

Kultura i zabava:

Početkom ljeta možete prisustvovati festivalu «Pjesma Mediterana» na kom gostuju zvijezde iz zemlje i inostranstva.

Zaštitni znak Budve je i umjetnički festival «Grad teatar». Od 10. do jula do 20. avgusta budvanski trgovi i plaže postaju pozornice na kojima svake večeri uz najpoznatije artiste možete sanjati umjetnički san ljetnje noći.

Kulturno naslijeđe:

Obiđite pilone, rimsku nekropolu i ostatke stare ranohrišćanske bazilike u kompleksu Starog grada iz antičkog perioda, ili posjetite Muzej grada Budve. Stručni vodiči će Vam otkriti tajne Starog grada u organizovanim šetnjama bedemima. O srednjovjekovnom životu svjedoče i crkva Sv. Ivana sa najvećom svetinjom, ikonom «Madona in Punta» ili «Budvanskom gospom», i crkva Sv. Trojstva. Obilazak vodi i do najstarijih objekata: srednjovjekovnog samostana, jedne od najstarijih romanskih crkava na primorju «Santa Maria in Punta», i ćelije «Sv Save posvećenog».

Obiđite i Citadelu, najviše gradsko utvrđenje, sa ostacima crkve «Santa Maria di Castello». U prostorijama «Citadele» smješten je i Muzej antikvarne knjige.

Možete se upoznati i sa paštorvskim manastirima «Duljevo», «Praskvica», «Reževići» i «Gradište», srednjovjekovnom «Podlastvom» smještenom iznad Jaza, a do gradskog manastira «Podostrog» prošetajte u ljetnje poslijepodne.


galerija